Widmark hoppar åter på kvinnor i politiken | Sverigedemokraterna i Hässleholm

Widmark hoppar åter på kvinnor i politiken

Nsk 200828

Svar på insändare av Björn Widmark om politikers kompetens. Den gode Björn Widmark ondgör sig i en insändare om hur det enligt honom går till i den lokala politiken med ”ärvda” politiska uppdrag i olika konstellationer i de olika partierna. Jag kan inte svara för vad som är sant eller inte i de andra partierna men jag kan i alla fall svara för oss i SD.

Vi har en väldigt demokratisk ordning där alla har chans till att få plats utifrån både kompetens men framförallt intresse. Kommer det någon som gruppen hellre vill se som Kommunalråd än mig kommer jag givetvis lämna över min plats, det är den interna gången vi har. Samma sak gäller för platsen som gruppledare.

Det är ofta Björn Widmark uttalar sig om andras kompetens eller förehavanden. Björn Widmark, du vet ingenting om min kompetens, mitt ledarskap eller min bakgrund. Men en sak vet jag och det är att du gång på gång ger dig på kvinnor på sätt som är riktigt obehagligt. Som den gången när du skrek på mig i receptionen så att alla runt omkring blev skärrade eller den gången du kallade Lena Wallentheim (S) ”fet”.

Väldigt många i det kommunala Hässleholm är trötta på ditt sätt att kränka dina medmänniskor. Har det någon betydelse hur man ser ut eller vilken bakgrund man har för att du skall tycka att man är en passande politiker?

En annan sak som du har missuppfattat Björn Widmark är den politiska speglingen av samhället, all makt utgår ifrån folket och måste även då spegla samhället. Hur hade det sett ut om alla politiker enbart var välutbildade män i ledande position från näringslivet som du tycks förespråka.

SD kommer alltid sätta rätt person på rätt plats utifrån det intresse och kompetens vi tycker passar bäst på den platsen, med personer från olika bakgrund och yrken i hela samhället. I din artikel hoppar du återigen på två kvinnor, det vill säga mig och Karin Axelsson (M) vilket knappast förvånar någon men är i samma kvinnofientliga linje som vanligt.

Folkets Väl har gått ut med att de ej någonsin vill sitta och styra i Hässleholms kommun, om man inte styr ja då behöver man heller aldrig ta ansvar. Folkets Väl talar sällan om sin egen politik eller vad de själv vill åstadkomma. Det Folkets Väl gör är att gå till attack mot allt de inte gillar eller som går emot Björn Widmarks privata tyckande.

Om man aldrig någonsin vill styra en kommun så förstår jag inte varför man överhuvudtaget ger sig in i politiken. Folkets Väl vill vara någon slags ”vakthund” i kommunen, men det är också det absolut enklaste man kan göra. Att ta på sig rollen som herr duktig och bara peka på alla fel man hittar överallt, ja det hade jag gärna också gjort. Men vi i SD vill se en riktig förändring i politiken i Hässleholms kommun och då måste man vara en politisk aktör som tar ansvar och inte bara pekar finger.

Vad det gäller ledare med kompetens så kanske Folkets Väl ska ta till sig av sin egen kritik för då borde Ernst Herslow ta över ledarskapet i FV, han är mycket kompetent och rimligen den bästa ledaren för FV.

Hanna Nilsson Kommunalråd