Våra skattepengar på lätt svenska. | Sverigedemokraterna i Hässleholm

Våra skattepengar på lätt svenska.

Hur ser det ut idag
Det finns väl ingen som har missat hur det ser ut i vårt samhälle idag. No-go zoner, nerdragningar inom skola, omsorg, vård, rättsväsen och försvar. Men det är ju väldigt märkligt att det kunnat bli så här. Vi som har haft en så stabil och trygg miljö med bra service och ett säkert skyddsnät ifall något skulle hända. Nu har det blivit skjutningar, bilbränder och våldtäkter som avlöser varandra nästan varenda dag.
Personal på boende och sjukhus som går på knäna, vilket har gett en katastrofal servicenivå, och det är de äldre och sjuka som får lida mest. Skolan är ju inte heller någon ljuspunkt i mörkret, usel studiemiljö med inslag av hatiska gängbildningar och misshandel.
Polisen hinner inte heller med vad de ska göra, eftersom man är så underbemannade så får man prioritera, och det gör man. Det blir mest mord och skjutningar som man hinner med, allt det andra får stryka på foten.
Nästan överallt inom statlig,regional och kommunal verksamhet ser man dessa problem, inte konstigt att man blir ledsen, arg och förtvivlad. Man vet ju att de som jobbar inom dessa verksamheter gör sitt yttersta, men ändå räcker de inte till.

Varför är det så här?

Det enkla svaret är pengar. Alla våra skattepengar hamnar i en påse, ur denna påse skall man sen fördela ut pengar till de olika verksamheterna. Det är våra politikers jobb att prioritera och fördela pengarna där de behövs mest och bäst. Detta har ju inte heller varit några problem, eftersom vi har haft en stor påse.
Men med tiden så får ju en mycket större påse, kan man tycka. Jo, men när påsen är tom, så är den tom och då kan man ju inte heller dela ut mer pengar.
Det är inte konstigt att de äldre knappt kan få socker till kaffet.

Var tar pengarna vägen
1/3 av alla våra pengar i påsen går till invandring och migrationspolitiken. 2006 började det spenderas pengar ordentligt av den dåvarande statsministern Reinfeldt. Det finns siffror som säger att det kostade upp mot 600 miljarder förra året. Beräkningar har gjorts att det sedan 1983 har kostat Sverige en sådan ofattbar summa som tvåtusen femhundranittio miljarder, eller lite kortare 2,59 biljoner.
Sedan 2006 så säger Statiska Central Byrån att vi nästan tagit emot 1,5 miljoner utrikes födda. Sedan 1980 beräknas antalet vara 2,3 miljoner, av dessa är det ca 100.000 stycken som verkligen har skäl, så kallade konventionsflyktingar.

Det ännu mer märkliga är att det finns papperslösa i vårt land, d.v.s. de som uppehåller sig här illegalt. Dessa papperslösa kan fortfarande utnyttja sjukvård, tandvård och få läkemedel. Barnen har också rätt till skolgång, allt detta enligt lagen.
Stockholms landsting beräknade att de papperslösa kostade 197 miljoner i sjukvård 2017, och detta bara i Stockholms län. Sen finns det också gömda flyktingar, de har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd, men inte lämnat landet.

Går du eller jag in och vill ha en rotfyllning, så får vi betala 3-4000kr. Men en papperslös behöver bara betala 100-150kr för samma behandling.
Jobbar du och jag i 40 år, betalar skatt och sliter på, så kan vi ta ut vår pension när det blir dags. Pension kan också en flykting som inte lyft ett handtag i detta landet få ut, och den är bara 800kr lägre än vad du och jag fick ut.

Hur löser man det
Från börjar var inte detta några problem, det fanns lite över, men efterhand som invandringen ökade behövdes mer pengar. Då gör man budgetsänkningar, detta leder till att man får plocka bort tjänster och dra ner på investeringar och underhåll. När inte detta fungerar så kan man ju ta bort ett och annat sjukhus och skippa försvaret. Till slut så måste man höja skatter för att kunna få något i pengapåsen att ta ifrån. Allt detta för att kunna betala för invandringen på vår bekostnad.

Vad kan du göra
Det är skillnad på invandrare och invandrare. Det finns de som kommer hit för att de vill bli svenskar, och respektera svenska regler och lagar. De vill göra rätt för sig och betala skatt. Sen finns det den andra gruppen av lyxinvandring som kommer hit till bankomaten Sverige för att ha det bra och få allt betalt. Det är denna grupp som urholkar vårt en gång så välfungerande sociala skyddsnät.
Vi i Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen kraftigt, och införa återvandring i synnerhet för lyxinvandrarna, de kriminella invandrarna, de gömda flyktingarna och alla papperslösa.
Gör ditt val den 9:e september.

Paul Thurn (SD)
Sven Lundh (SD)