SD stöttar nya M-KD-L-styret | Sverigedemokraterna i Hässleholm

SD stöttar nya M-KD-L-styret

Nsk 181018

HÄSSLEHOLM – Vi stöttar treblockslösningen och ska rösta för att deras budget går igenom.

Det säger Hanna Nilsson, Sverigedemokraterna, i en kommentar till att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna nu presenterat en treblockslösning för ett nytt styre i kommunen.

Det är förslaget hon ska lägga fram för sin partigrupp.

Hanna Nilsson förklarar att partiet ser att restalliansen har de bästa förutsättningarna för att klara av den svåra ekonomiska situation som kommunen befinner sig i.
– De tre partierna, med vårt stöd, ger bäst genomslagskraft för att kommunen ska få ett stabilt styre, fortsätter hon och menar att de rödgröna partierna inte tar sitt ansvar.

Hon menar vidare att det krävs omfattande förändringar för kommunens bästa, och nämner exempelvis en minska politisk organisation och tuffa besparingar.
Hon tar bland annat upp de stora utgiftsposter som finns inom barn- och utbildningsförvaltningen som hon ser som orsakad av landets invandringspolitik. Samtidigt ser hon att kommunen inte kan göra något åt dessa utgifter eftersom de är lagstadgade.
– Men vi kommer att fortsätta lyfta frågorna, tillägger hon.

Hanna Nilsson berättar att Sverigedemokraterna inte har krävt några ordförandeposter i de kommunala nämnderna. Sedan tidigare är det sagt att de tre blocken ska fördela ordförandeposterna mellan sig.
– Men nu är det viktigaste att få ordning på kommunens ekonomi, inte att tjafsa om vilka partier som ska ha vilka poster i nämnderna, menar hon.